Gliwice czekają na kucharzy

Uwielbiasz gotować? Nieobce są Ci dania kuchni regionalnej? Już dziś zgłoś się do konkursu kulinarnego organizowanego w ramach VI Festiwalu „Śląskie Smaki". Organizatorzy zapraszają zarówno gotujących amatorów, jak i profesjonalnych kucharzy.

Konkurs kulinarny jest główną atrakcją organizowanego już od sześciu lat festiwalu. W tym roku impreza odbędzie się 18 czerwca w Gliwicach (park im. Chopina w Gliwicach, początek o 14:00.).

Kucharze rywalizować będą o zaszczytny tytuł Eksperta Śląskich Smaków, nagrodę Złotego Durszlaka i liczne nagrody rzeczowe.

Zgłoszenia drużyn przyjmowane są do 27 maja. Organizatorzy zapraszają gotujące rodziny, panie z kół gospodyń wiejskich, uczniów szkół gastronomicznych i zawodowych kucharzy.

Liczba osób startujących w konkursie kulinarnym jest ograniczona - łącznie może w nim wziąć udział 20 drużyn. Zgłoszenia można przesyłać pocztą, faksem lub mailem (adresy w regulaminie konkursu). Regulamin konkursu i karty zgłoszeniowe są dostępne na www.slaskiesmaki.pl

W czasie imprezy zobaczyć można będzie także niezwykle efektowny pokaz kuchni molekularnej w wykonaniu mistrza kuchni Jeana Bosa. Obok atrakcji kulinarnych nie zabraknie występów artystycznych i atrakcji dla dzieci. Na scenie zagoszczą zespoły i kabarety, które będą bawiły publiczność aż do wieczora. Wystąpią m. in. zespół Sweet Garden i kabaret Czesuaf. Tradycyjnie na zakończenie imprezy wystąpi Zespół Pieśni i Tańca „Śląsk".

VI Festiwal „Śląskie Smaki" jest organizowany przez Śląską Organizację Turystyczną, Miasto Gliwice i Beskidzki Klub Kulinarny.

Załączniki
Regulamin
Karta zgłoszenia - amatorzy
Karta zgłoszenia - amatorzy
Karta zgłoszenia - profesjonaliści
Karta zgłoszenia - profesjonaliści

Linki do stron zewnętrznych
Więcej na www.slaskiesmaki.pl