Najsmaczniejsza impreza roku już w sobotę w Wiśle

Weekend ze Śląskimi Smakami

Maćki w kapuśnicy, zupa-krem z łakotnym zielem, a może szpajza w stylu art? Czyje danie zauroczy jurorów? Która drużyna zdobędzie tytuł Eksperta Śląskich Smaków i Złoty Durszlak? Kapuśnica czy kapuśniak – która zupa wygra wielką bitwę smaków? Czym zaskoczą uczestników imprezy lokale Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki? Odpowiedzi na wszystkie te pytania poznamy 6 czerwca w Wiśle.

Jak co roku będzie smacznie i niezwykle różnorodnie. Uczestnicy konkursu kulinarnego podzieleni są na trzy kategorie – amatorów (głównie panie z kół gospodyń wiejskich i gotujące rodziny), uczniów szkół gastronomicznych i profesjonalistów. Przygotują dania kuchni góralskiej, śląskiej i jurajskiej, będzie więc cały przegląd smaków województwa śląskiego. To oczywiście nie wszystko.

„Festiwal Śląskie Smaki to również widowiskowa bitwa smaków, animacje dla dzieci i występy artystyczne z koncertem Zespołu „Śląsk” na czele. W tym roku odbywa się dziesiąta, jubileuszowa edycja, mam więc nadzieję, że będzie jeszcze smaczniej niż zwykle” – przyznaje Agnieszka Sikorska, dyrektor biura Śląskiej Organizacji Turystycznej, organizatora imprezy.

X festiwal organizuje Śląska Organizacja Turystyczna oraz Miasto Wisła.

X Festiwal Śląskie Smaki 6 czerwca,
Wisła, Plac Hoffa, początek o 12.30.

Załączniki
Plakat z imprezy