Smak tradycji w skansenie

Śląskie od kuchni, czyli przegląd tradycyjnych smaków regionu. Górnośląski Park Etnograficzny zaprasza na Jarmark Produktów Tradycyjnych

W programie tegorocznego kulinarnego święta, obok możliwości nabycia i skosztowania m.in. kozich serów, gryczanych obwarzanków, kwasu chlebowego, miodów i nalewek, znalazły się występy kabaretowe, muzyczne, konkursy i zabawy dla uczestników. O dawnej kuchni i jej zwyczajach opowie Marek Szołtysek, a Remigiusz Rączka zaprosi do wspólnego gotowania jednego z tradycyjnych dań regionu. W gusta uczestników jarmarku trafią na pewno tradycyjne pieczonki z Poręby, przygotowane w ogromnym, dwustulitrowym kotle.

Jarmark Produktów Tradycyjnych odbędzie się 25 sierpnia w Górnośląskim Parku Etnograficznym w Chorzowie. Bilety w cenie 6 i 8 złotych.

Załączniki
Plakat z imprezy