Na śląskim talerzu

Jarmark Produktów Tradycyjnych w chorzowskim skansenie

W niedzielę 24 sierpnia Muzeum „Górnośląski Park Etnograficzny w Chorzowie” zaprasza na imprezę plenerową „Jarmark Produktów Tradycyjnych”, która już na stałe wpisała się w kalendarz imprez naszego regionu związanych z kulinariami.

Podczas imprezy będzie można spróbować dań i potraw wpisanych na Listę Produktów Tradycyjnych województwa śląskiego, przygotowanych przez licznych wystawców i restauratorów, którzy tego dnia zaprezentują swoje dzieła. Kilka z nich ugotuje Remigiusz Rączka – znany śląski kucharz.

O tym, jak dobrze przyrządzić śląski obiad i jak zachwycić domowników wspaniałymi wypiekami, opowie Elżbieta Łabońska – autorka książki kucharskiej „Śląska kucharka doskonała”.

Dla gości skansenu przygotowano też szereg atrakcji związanych z kulinariami, konkursy z nagrodami oraz pokazy. Nie zabraknie również występów artystycznych. Na scenie wystąpi zespół góralski „Jaworowe Skrzypce” oraz Andrzej Miś z programem kabaretowym.

Godziny: 12.00-17.00 Bilety w cenie: 8 zł i 6 zł.

Załączniki
Plakat z imprezy