Nabór drużyn do konkursu kulinarnego

fot. arch. BP Tomasz Żak fot. arch. BP Tomasz Żak
Konkurs jest częścią Festiwalu Śląskie Smaki, który z tym roku odbędzie się 21 czerwca w Koszęcinie

Organizowany przez Śląską Organizację Turystyczną Festiwal „Śląskie Smaki" na stałe wpisał się w kalendarz wydarzeń popularyzujących lokalne specjały. Konkurs kulinarny jest nieodłącznym elementem imprezy. Na zgłoszenia drużyn - zarówno profesjonalistów (restauratorzy, szkoły gastronomiczne) jak i amatorów (koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, gotujące rodziny) - organizatorzy czekają do 1 kwietnia 2020. Liczba miejsc jest ograniczona. Łącznie do konkursu mogą stanąć maksymalnie 24 drużyny (po 8 z każdej kategorii). Ekipy amatorów mogą się składać z 1 do 4 osób, a ekipy profesjonalistów i szkół gastronomicznych – z 1 do 2 osób.

Kucharze będą rywalizować o zaszczytny tytuł Eksperta Śląskich Smaków i nagrodę Złotego Durszlaka. Regulamin konkursu i karty zgłoszeniowe są dostępne na www.slaskiesmaki.pl.

Jednocześnie traw nabór do Jury Festiwalu Śląskie Smaki. Organizatorzy szukają kucharzy, etnografów i nauczycieli zawodu w dziedzinie gastronomii, którzy oceniać będą niezwykłe potrawy uczestników. Zgłoszenia należy wysyłać do dn. 15 marca 2020, na adres: Śląska Organizacji Turystyczna (ul. Mickiewicza 29, 40-085 Katowice).

Festiwal „Śląskie Smaki" jest cykliczną imprezą organizowaną w różnym miejscach województwa śląskiego.

Linki do stron zewnętrznych
Nabór drużyn do konkursu kulinarnego
Nabór do Jury konkursu kulinarnego




Tagi: